FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena Prva gradska čitaonica u Pločama

PLOČE, 13. svibnja 2005. (Hina) - U Pučkom otvorenom učilištu u Pločamasvečano je otvorena prva Gradska čitaonica, u prostoru uz gradskuknjižnicu.
PLOČE, 13. svibnja 2005. (Hina) - U Pučkom otvorenom učilištu u Pločama svečano je otvorena prva Gradska čitaonica, u prostoru uz gradsku knjižnicu.

Članovima Čitaonice na raspolaganju su mnoga izdanja, rječnici, enciklopedije, stručni zbornici i druga vrijedna djela i literatura.

Budući da se takva literatura ne smije posuđivati izvan knjižnice i čitaonice, od sada će je korisnici, poglavito maturanti i stručnjaci rabiti isključivo u tom prostoru. Osim toga Pučko otvoreno učilište osiguralo je čitanje "Dubrovačkog vjesnika" i "Pločanskog vjesnika", školskih novina i drugih tiskovina, a uskoro će čitaonica biti opskrbljena i dnevnim novinama.

Pločanska knjižnica otvorena je prije više od četiri desetljeća i sada ima više od 16.000 naslova. U prvoj godini nakon osnutka u njoj je bilo oko 700 knjiga i 482 člana. Najviše ih je, 788 članova, bilo 1992. , a danas knjižnica ima više od 500 stalnih članova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙