FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela konferencija o provođenju politike ravnopravnosti spolova

PULA, , 22. travnja 2005. (Hina) - "Provođenje ravnopravnosti spolovana lokalnoj razini", tema je konferencije koja je večeras svečanootvorena u pulskom hotelu Histria, u organizaciji Ureda zaravnopravnost spolova hrvatske Vlade i Centra za edukaciju isavjetovanje žena.
PULA, , 22. travnja 2005. (Hina) - "Provođenje ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini", tema je konferencije koja je večeras svečano otvorena u pulskom hotelu Histria, u organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova hrvatske Vlade i Centra za edukaciju i savjetovanje žena.

Na konferenciji su se okupili predsjednici svih županijskih povjerenstava i odbora za ravnopravnost spolova radi nastavka rada na postizanju rodne ravnopravnosti na lokalnoj razini.

Po riječima predsjednice Ureda za ravnopravnost spolova Helene Štimac Radin, više od sto članova i članica povjerenstava i odbora prošlo je edukaciju putem četiri radionice održane u Šibeniku, Splitu, Zadru i Osijeku.

Upozorila je na neriješen pravni status povjerenstava i odbora za ravnopravnost spolova, te na činjenicu kako je velik broj tih tijela raspušten kada i sva predstavnička tijela uoči lokalnih izbora.

"Suočeni smo s neusklađenim pravnim statusom, a Hrvatska je istodobno dobila pohvalu od UN-ova Odbora za ravnopravnost spolova za uspjeh u osnivanju povjerenstava u svim županijama", napomenula je Helena Štimac Radin.

Dodala je kako će Vladin Ured za ravnopravnost spolova u nedjelju nakon završetka te konferencije objaviti podatke o spolnoj zastupljenosti na kandidacijskim listama uoči lokalnih izbora. To će biti još jedan dokaz o eventualnom demokratskom iskoraku hrvatske politike, zaključila je Helena Štimac Radin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙