FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijen pripadnik al'Qaide

WASHINGTON, 14. svibnja 2005. (Hina) - Visoki operativac Al'Qaideubijen je početkom tjedna projektilom iz bespilotne letjelice CIA-e"Predator" u blizini afganistansko-pakistanske granice, izvijestio jeu petak navečer ABC News.
WASHINGTON, 14. svibnja 2005. (Hina) - Visoki operativac Al'Qaide ubijen je početkom tjedna projektilom iz bespilotne letjelice CIA-e "Predator" u blizini afganistansko-pakistanske granice, izvijestio je u petak navečer ABC News.

Iz obavještajnih se izvora, čiji identitet nije otkriven, doznaje da se operativca Al'Qaide, Haithama al-Yemenia, pratilo već neko vrijeme u nadi da će CIA-u odvesti do vođe Al'Qaide Osame bin Ladena, dodaje ABC u svom izvješću.

Nakon što je početkom mjeseca na sjeverozapadu Pakistana uhvaćen treći čovjek te terorističke mreže, Abu Faraj al-Libbi, CIA je odlučila radije napasti al-Yemenia nego da riskira da ga izgubi.

Glasnogovornica američke vojske u Afganistanu, Cindy Moore, kazala je da koalicijske snage predvođene SAD-om nisu sudjelovale u toj akciji.

CIA je odbila komentirati izvješće ABC-a.

"Predator", naoružan projektilima Hellfire, bespilotna je letjelica koja leti na srednjoj visini i služi za izviđanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙