FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska policija traži moderne protuterorističke mjere

LONDON, 17. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski vodeći policajacu nedjelju je zatražio uvođenje najmodernije tehnologije prepoznavanjaoka kojom bi se lakše otkrivali suradnici al-Qaede kojima je, tvrdion, ta zemlja meta.
LONDON, 17. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski vodeći policajac u nedjelju je zatražio uvođenje najmodernije tehnologije prepoznavanja oka kojom bi se lakše otkrivali suradnici al-Qaede kojima je, tvrdi on, ta zemlja meta.

"Moramo znati tko su ti ljudi. Sad imamo tehnologiju za to, prepoznavanje šarenice, i mislim da bi to doista pomoglo", rekao je Sir Ian Blair, šef Metropolitan policije za televiziju BBC.

Britanski premijer Tony Blair planira uvesti obvezne osobne iskaznice, a taj pan koji pretpostavlja pojedinosti poput dimenzija lica, slike šarenice i otisaka prstiju naišao je na osudu skupina za zaštitu ljudskih prava i stručnjaka koji tvrde da je ta tehnologija neprovjerena.

Šef policije Blair još traži i nove zakone koji bi britanskim sudovima omogućili da osude ljude koje uhvate u pripremi terorističkih djela.

"Sad je posve jasno da je suradnicima al-Qaede Britanija meta", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙