FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od početka 2006. trgovine u Sloveniji nedjeljom zatvorene

LJUBLJANA,12. svibnja(Hina) - Trgovine u Sloveniji od početka idućegodine moći će biti otvorene samo deset nedjelja u godini. (Hina) xfl ybr
LJUBLJANA,12. svibnja(Hina) - Trgovine u Sloveniji od početka iduće godine moći će biti otvorene samo deset nedjelja u godini.

Takvu odluku u petak je objavio ustavni sud, odbivši tako žalbu trgovačkih lanaca koji smatraju da je riječ o ograničavanju prava na slobodno poduzetništvo.

Slovenci su na referendumu prije skoro dvije godine odlučili da trgovine nedjeljom trebaju biti zatvorene, osim na mjestima kao što su bolnice, željeznički kolodvori i benzinske stanice, a kasnije je donesen i zakon koji je tu odluku potvrdio, ali se do sada nije primjenjivao.

Sindikati zaposlenih u trgovini pozdravili su odluku kao "pobjedu prava nad kapitalom" i najavili da će za rad nedjeljom u pregovorima tražiti veće dodatke jer ne žele "raditi za sitniš". Zaposleni u trgovini naglašavaju da su trgovine nedjeljom zatvorene i u većini susjednih država, a kao primjer spominju Italiju, Austriju i Njemačku.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙