FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader u subotu u Portorožu na kongresu SDS-a

ZAGREB/LJUBLJANA,13. svibnja(Hina) - Slovenska demokratska stranka(SDS) slovenskog premijera Janeza Janša u subotu će u Portorožuodržati svoj 8. kongres, a među gostima biti će i predsjednik HDZ-a ihrvatski premijer Ivo Sanader.
ZAGREB/LJUBLJANA,13. svibnja(Hina) - Slovenska demokratska stranka (SDS) slovenskog premijera Janeza Janša u subotu će u Portorožu održati svoj 8. kongres, a među gostima biti će i predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader.

Kako je u petak priopćeno iz hrvatske Vlade, premijer Sanader obratit će se tom prigodom nazočnima. Prema priopćenju kabineta slovenskog premijera, dvojica premijera Sanader i Janša sastat će se na neformalnom sastanku kako bi "razmijenili stajališta o mogućim rješenjima aktualnih pitanja u odnosima dviju država".

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u petak je u Budimpešti izrazio očekivanje da će što prije doći do vraćanja slovenske skele mjestu Hotiza i povlačenja dviju bova iz Savudrijske vale, što slovenska strana ocjenjuje incidentom i traži vraćanje na "prijašnje stanje". O tome i konačnom usklađivanju sporazuma o izbjegavanju incidenata, te sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja ovisan je i saziv zajedničkog sastanka dviju vlada do kojega bi moglo doći idućih tjedana, ocijenio je Rupel.

Prema priopćenju hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, dvoje ministara posvetilo je pozornost pojedinim aktualnim pitanjima međusobnih odnosa, uz obostranu ocjenu da manje i lokalne nesporazume treba rješavati u duhu širih i trajnih interesa dviju zemalja. Dogovoren je nastavak dijaloga o tim pitanjima na razini državnih tajnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙