FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: Ulica hrvatskih velikana postala Ulica pape Ivana Pavla II.

ĐAKOVO, 7. svibnja 2005. (Hina) - Đakovački i srijemski biskup mons.Marin Srakić i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković danas su naprigodnoj svečanosti u đakovačkoj Ulici hrvatskih velikana otkriliploču s njezinim novim nazivom - Ulica pape Ivana Pavla II.
ĐAKOVO, 7. svibnja 2005. (Hina) - Đakovački i srijemski biskup mons. Marin Srakić i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković danas su na prigodnoj svečanosti u đakovačkoj Ulici hrvatskih velikana otkrili ploču s njezinim novim nazivom - Ulica pape Ivana Pavla II.

Odluku o preimenovanju te središnje đakovačke ulice, popularnog korza, u travnju je jednoglasno donijelo Gradsko vijeće u prošlom sazivu, želeći tako trajno obilježiti posjet Pape Đakovu 7. lipnja 2003.

"Cijeli svijet odao je priznanje da je Ivan Pavao II. bio čovjek svih vremena. Upravo tom čovjeku danas posvećujemo ovu ulicu i mislim da je grad donio pravu odluku, te zahvaljujem u ime cijele Đakovačke i srijemske biskupije i građana, koji se doista emotivno sjećaju njegova pohoda Đakovu", rekao je biskup Marin Srakić.

Podsjećajući na Papin posjet Đakovu, te na prizor Ivana Pavla II. sa šokačkim šeširom, gradonačelnik Vinković je rekao kako današnjim otkrivanjem ploče s nazivom Ulice pape Ivana Pavla II. Đakovo i svi njegovi građani vraćaju dio ljubavi koju je Sveti Otac ostavio u tom gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙