FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Hoyos: Ivana Pavla II. odmah proglasiti blaženim

RIM, 11. svibnja 2005. (Hina) - Pročelnik Kongregacije za kler,kardinal Dario Castrillon Hoyos, izjavio je u srijedu da bi papu IvanaPavla II. trebalo odmah proglasiti svetim.
RIM, 11. svibnja 2005. (Hina) - Pročelnik Kongregacije za kler, kardinal Dario Castrillon Hoyos, izjavio je u srijedu da bi papu Ivana Pavla II. trebalo odmah proglasiti svetim.

"Ponavljam s narodom da bi Ivana Pavla II. trebalo odmah proglasiti svetim i ne nedostaju čuda koja je počinio za života", rekao je Dario Castrillon Hoyos u razgovoru za Vatican News Service.

Castrillon Hoyos drži da bi se beatifikacija pape Wojtyle mogla održati odmah, čak uoči 18. svibnja kada je trebao navršiti 85 godina.

Upitan glede potrebnog držanja biskupa prema svećenicima koji su bili upetljani u špijunske afere, premda nije spominjano ime poljskog svećenika Konrada Hejma koji je u Poljskoj optuživan za špijuniranje Ivana Pavla II., Castrillon Hoyos je rekao kako je na biskupu odgovornost donošenja odluke.

"No, ne smijemo donositi odluke pod pritiskom javnosti i biskup mora ocijeniti položaj njegova svećenika i nije pri tome obvezan tražiti savjete drugih biskupa", rekao je kardinal Castrillon Hoyos i dodao kako "ne možemo suditi ponašanje jedne osobe u vrijeme rata s racionalnim kriterijima vremena mira".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙