FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New York: Obilježena 1700. godina grada Splita

WASHINGTON/NEW YORK,13. svibnja(Hina) - Hrvatski turistički radnicipriredili su u četvrtak u New Yorku hrvatsku večer na kojoj jeobilježena 1700. godina postojanja grada Splita.
WASHINGTON/NEW YORK,13. svibnja(Hina) - Hrvatski turistički radnici priredili su u četvrtak u New Yorku hrvatsku večer na kojoj je obilježena 1700. godina postojanja grada Splita.

Promidžbi Splita i Hrvatske održanoj u hotelu Millennium UN Plaza nazočilo je preko 90 novinara i predstavnika turoperatora koji u svojim programima imaju Hrvatsku.

Turistička zajednica Splita i Hrvatska turistička zajednica omogućili su proslavu te obljetnice u New Yorku.

"Hrvatska je postala svjetska turistička destinacija broj jedan u 2005. prema najpoznatijem svjetskom izdavaču turističkih vodiča Lonely Planetu", podsjetila je Nena Komarica, voditeljica Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

"Taj zamah popularnosti Hrvatske na svjetskoj turističkoj karti moramo iskoristiti za predstavljanje naših kulturnih događaja, a ove godine najveća kulturna manifestacija je proslava 1700 godina grada Splita", rekla je.

Na proslavi se "pojavio" i sam rimski car Dioklecijan. Naime, direktor Turističke zajednice Splita Vedran Matošić, obučen u rimsku togu predstavio je Dioklecijana podsjetivši da je osnivanje Splita vezano za podizanje Dioklecijanove palače 305.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić večer u New Yorku za predstavljanje turističkih mogućnosti Hrvatske.

Lijepom ugođaju pridonio je i splitski trio Suveniri izvođenjem dalmatinske glazbe.

Predstavljanje Hrvatske u New Yorku kao poželjne turističke destinacije nastavlja se i u petak.

Novi turistički vodič za Hrvatsku u izdanju Lonely Planeta pojavio se u knjižarama krajem travnja, a u petak će biti predstavljen u poznatoj Coliseum Bookstore preko puta New York Public Library.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙