FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 30. travnja

ZAGREB, 30. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 30. travnja
ZAGREB, 30. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 30. travnja

BELIŠĆE - Predsjednik Republike Stjepan Mesić bit će nazočan sjednici Gradskog poglavarstva Belišća u povodu Dana grada (Dom kulture Kralja Tomislava, 12,30 sati). Prije same sjednice predviđen je susret Predsjednika s gospodarstvenicima "Belišća d.d." i "ThyssenKruppa Belišće d.d." u Palači Gutmann, (Trg Ante Starčevića 1, 11,30 sati).

ZAGREB - Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja održat će redovni Izborni sabor na kojem će biti i predstavnici Vlade, Hrvatskog sabora, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te predstavnici Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Skup počinje u 11 sati, a očekuje se da će se prisutnima u 12,30 obratiti potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor (hotel "Laguna", Kranjčevićeva 29).

SLAVONSKI BROD - Počinje Šesti međunarodni memorijalni turnir košarkaša u kolicima "Bljesak 2005." Otvara ga pokroviteljica, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Sportska dvorana "Brod", Kumičićeva bb, 10 sati).

ZAGREB - Odjel za branitelje i udruge branitelja Grada Zagreba obilježit će 10. godišnjicu Vojno-redarstvene akcije "Bljesak" te se prisjetiti civilnih žrtava grada Zagreba. Okupljanje počinje u 9 sati ispred zgrade Gradskog poglavarstva (Trg S.Radića 1, zapadni ulaz), odakle će organiziranim prijevozom stići u 10 sati na Oltar domovine. Nakon polaganja vijenca na Oltaru domovine, položit će vijence i upaliti svijeće kod Glavnog križa na Mirogoju u 11 sati, a zatim i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u 11,20 sati. Druženje uz prigodni domjenak je u palači Dverce u 12 sati.

ZAGREB - Sastanak Mladeži HDZ-a (MHDZ) s predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom. Uz Predsjedništvo MHDZ-a, članove Nacionalnog odbora, te općinske, gradske i županijske predsjednike sastanku će nazočiti i drugi visoki stranački dužnosnici (Trg žrtava fašizma 4, 12 sati).

ZAGREB - U parku Stara Trešnjevka održat će se akcija "Proljeće s HNS-om" kojom će se predstaviti Gradska lista HNS-a. Listu će predstaviti predsjednica HNS-a Vesna Pusić, a voditelj programa je glumac Željko Vukmirica, član HNS-a,(početak u 10,30 sati).

HRASTOVICA (PETRINJA) - Hrvatska seljačka stranka obilježit će 100. obljetnicu održavanja prve skupštine HSS-a u selu Hrastovica pored Petrinje. Godine 1905. Hrvatska pučka seljačka stranka održala je u Hrastovici, u kući Šimunovića, pod vodstvom Stjepana Radića svoju prvu skupštinu čime je službeno započeo rad stranke. Na svečanosti postavljanja spomen ploče na kuću Panjanovih (11 sati) bit će i predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić te drugi stranački dužnosnici. Tomčić će se zatim uputiti u Taborište gdje će razgovarati s mještanima, a nakon toga će se u 13,45 sati susresti s organizacijom žena HSS-a u Sisku (Gradska kavana).

ZAGREB - Predizborni zbor Društva hrvatskih književnika,(Trg bana Jelačića 7, 10 sati).

ZAGREB - Tjednik za kulturu "Hrvatsko slovo" obilježit će 10. godina izlaženja, (NSK, Hrvatske bratske zajednice bb, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Serđo Obratov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808-600

telefaks:01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙