FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Predstavljena knjiga "Jezični dodiri i refleksije" Velimira Piškorca

BEČ, 12. svibnja 2005. (Hina) - U Gradišćansko-hrvatskom domu u Bečupredstavljeno je njemačko izdanje knjige "Jezični dodiri i refleksije"Velimira Piškorca.
BEČ, 12. svibnja 2005. (Hina) - U Gradišćansko-hrvatskom domu u Beču predstavljeno je njemačko izdanje knjige "Jezični dodiri i refleksije" Velimira Piškorca.

To je prvo predstavljanje knjige iz ciklusa "Literatura iz susjedstva", s ciljem upoznavanja književnog stvaralaštva u susjednim zemljama, u kojima živi hrvatska dijaspora, što će pridonijeti još boljem međusobnom razumijevanju i suradnji, rekao je voditelj Gradišćansko-hrvatskog doma Ivo Domnanović.

"Proširenje EU-a s 15 na 25 država članica za nas je od posebnog značenja jer su Hrvati koji žive u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Italiji sada zajedno u jednoj europskoj kući, što je već pridonijelo jačanju međusobne suradnje", naglasio je, predstavljajući knjigu, književnik i urednik gradišćanskih "Hrvatskih novina" Peter Tyran.

Po njegovim riječima "sve nas povezuje isto podrijetlo i hrvatski jezik koji se razlikuje jedino u dijalektima ovisno o pojedinoj državi gdje hrvatska dijaspora živi, već skoro pet stotina godina, i kojoj se i dalje treba posvećivati posebna pozornost".

Knjiga "Sprachkontakte und Reflexionen" tiskana je 2004. u Zagrebu. To je knjiga o jezikoslovlju, a autori poglavlja su literarni lingvisti koji prikazuju iskustva u učenju različitih jezika.

Gradišćansko-hrvatski prilozi čine trećinu svih poglavlja, rekao je autor knjige Velimir Piškorec, docent na germanistici na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙