FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rafsanđani traži strpljenje u pregovorima o nuklearnoj energiji

TEHERAN, 11. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivši predsjednik Akbar HašemiRafsanđani zatražio je u srijedu na konferenciji za tisak nakonkandidature za predsjedničke izbore 17. lipnja, strpljenje unuklearnim pregovorima između Irana i europskih zemalja kako bi sedošlo do rješenja.
TEHERAN, 11. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bivši predsjednik Akbar Hašemi Rafsanđani zatražio je u srijedu na konferenciji za tisak nakon kandidature za predsjedničke izbore 17. lipnja, strpljenje u nuklearnim pregovorima između Irana i europskih zemalja kako bi se došlo do rješenja.

"Nema nerješive situacije. Stanje je teško ali jedino je rješenje nastavak pregovora", kazao je Rafsanđani pred više od sto novinara i fotografa.

"Europljani moraju pokazati strpljenje u izgradnji povjerenja, kao i mi", kazao je Rafsanđani koji je bio predsjednik Irana između 1989. i 1997. godine i koji se danas predstavlja kao umjereni pragmatik.

On je to izjavio u trenutku kad se čini da je Iran odlučan djelomično nastaviti s osjetljivim nuklearnim aktivnostima prekinutima u studenom 2004. godine.

Po riječima iranskih dužnosnika, bila bi riječ o nastavku procesa obogaćivanja urana u tvornici Ispahan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙