FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomislavcu manje, a Domu izviđača više novca za rekonstrukciju

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvodanas je prihvatilo zaključak kojim se iznos od 540.000 eura zarekonstrukciju Tomislavovog doma prenamjenjuje za gradnju zamjenskogobjekta Doma izviđača.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo zaključak kojim se iznos od 540.000 eura za rekonstrukciju Tomislavovog doma prenamjenjuje za gradnju zamjenskog objekta Doma izviđača.

Zbog donošenja Prostornog plana Parka prirode Medvednica koje je u tijeku nije realizirana gradnja dvorane, pa je taj iznos namijenjen Domu izviđača, na zahtjev trgovačkog društva Sljeme-Medvednica.

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić je na sjednici upitao zašto Dom izviđača dobiva još 540.000 eura kad su već ranije prihvaćeni financijski elaborati za tu investiciju, no njegovo je pitanje na sjednici Gradskog poglavarstva ostalo bez odgovora.

Zanimao se i zašto se opet daju potpore i pozajmice gradskim tvrtkama (Zagrebačka veletržnica, Zagrebfilm) kada je dogovoreno da se nakon povećanja plaća u gradskim tvrtkama neće povećati ni potpore niti cijene usluga. Pročelnik za gospodarstvo Ladislav Prežigalo je na to rekao da je riječ o novcu za zbrinjavanje viška radnika i da su pozajmice i potpore normalne transakcije budući da je Grad vlasnik tih tvrtki.

"Nadam se da će neka buduća vlast u Gradu Zagrebu to staviti u red", ustvrdio je Tojčić, no Prežigalo je dodao da je zadovoljan radom gradskih tvrtki jer su prihodi u četverogodišnjem madatu narasli s 1,2 na 3,8 milijardi kuna. Zadovoljan je i kreditiranjem poduzetnika s 554 kredita u iznosu od 428 milijuna i obvezom zapošljavanja skoro 2.000 radnika.

Članovi Poglavarstva jednoglasno su prihvatili zaključak da se stan od 80 četvornih metara u Ulici Grada Mainza ustupi za privremeni smještaj roditelja koji dolaze sa djecom oboljelom od tumora na liječenje u Zagreb.

Iz gradske je pričuve izdvojeno 1,37 milijuna kuna, najviše za izgradnju poda crkve Sv. Nikole Biskupa u Stenjevcu - 290.000 kuna, za uređenje okoliša župi Uzašća Gospodnjega u Sloboštini - 200.000 kuna, za pokriće putnih troškova Rukometnog kluba Zagreb - 130.000, za obnovu fasade Srpskog kulturnog društva Prosvjeta - 120.000 kuna itd. Pročelnik za financije Slavko Kojić je napomenuo da se mjesečno iz pričuve u prosjeku potroši oko 1,7 milijuna kuna, no na prošloj je sjednici utrošeno više - oko tri milijuna.

Na sjednici je, uz ostalo, utvrđen program za provedbu anketnog natječaja za izradu idejno urbanističko arhitektonskog rješenja zgrade Kongresnog centra Zagreb kod hotela Westin i programa za izradu Urbanističkog plana uređenja Heinzelova-Vukovarska na bivšem prostoru Croatiabus-a koji je namijenjen za stanovanje i poslovne prostore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙