FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Sljemena peti dan na Markovu trgu

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Radnici mesne industrije Sljeme izSesveta peti dan nastavljaju prosvjed na Markovu trgu, očekujućinastavak u petak započetih pregovora u Vladi.
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Radnici mesne industrije Sljeme iz Sesveta peti dan nastavljaju prosvjed na Markovu trgu, očekujući nastavak u petak započetih pregovora u Vladi.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede, Ivica Rogić, izjavio je da se jutros na trgu okupilo svih 300 radnika Sljemena, koji danas od većinskog vlasnika "Finagre" očekuju čvrsta jamstva da će biti obeštećeni nakon likvidacije poduzeća.

Radnici "Sljemena" naime traže da im se isplate sva potraživanja prije nego što uzmu radne knjižice.

"Finagra" je u petak ponudila maksimalni neoporezivi iznos otpremnine za radnike od 6.400 kuna po godini rada u Sljemenu, a za invalide rada 8.000 kuna. Radnicima je obećana isplata dviju plaća i trećine otpremnina u idućih deset dana.

Rogić je izvijestio da je policija radnicima, koji su na Markovu trgu proveli i proteklu noć, ogradom ograničila kretanje po trgu te zabranila donošenje stolica i suncobrana.

Izvijestio je kako su u međuvremenu dozvolu za postavljanje suncobrana zatražili od Gradskog poglavarstva, budući da se neki radnicima već sada osjećaju loše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙