FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVIDRA najoštrije osudila proširenje haaške optužnice protiv Markača i Čermaka

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski ratni vojni invalidiDomovinskog rata (HVIDR-a) najoštrije su danas osudili prijedloghaaškog Tužiteljstva o proširenju optužnice protiv generala MladenaMarkača i Ivana Čermaka kojom se oslobodilačka akcija "Oluja"kvalificira kao čisti zločinački poduhvat te tereti cijeli državni ivojni vrh za zločinačko udruživanje u cilju etničkog čišćenja srpskihcivila.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata (HVIDR-a) najoštrije su danas osudili prijedlog haaškog Tužiteljstva o proširenju optužnice protiv generala Mladena Markača i Ivana Čermaka kojom se oslobodilačka akcija "Oluja" kvalificira kao čisti zločinački poduhvat te tereti cijeli državni i vojni vrh za zločinačko udruživanje u cilju etničkog čišćenja srpskih civila.

"Ova izmijenjena optužnica uopće ne iznenađuje hrvatske građane s obzirom na dosadašnje poteze haaške tužiteljice koja od početka ne priznaje temelje hrvatske države, a sada je u potpunosti izgubila sve kriterije jer u potpunosti kriminalizira Domovinski rat, pravo na samoobranu suverene države, sve poginule hrvatske branitelje koji su dali svoju krv za slobodu i obranu hrvatske države", navodi u priopćenju HVIDR-a.

Ističe kako je prijedlog haaškog Tužiteljstva u potpunosti suprotan deklaraciji Opće skupštine UN-a iz 1994. o pravu suverene okupirane zemlje na samoobranu, te će se lako pobiti u postupku na sudu.

"Ali ovakve konstrukcije opasno zadiru u krivotvorenje povijesnih činjenica te diraju u još uvijek otvorene rane obitelji poginulih hrvatskih branitelja, obitelji zatočenih i nestalih branitelja, te invalida Domovinskog rata koji su dali svoju krv za obranu temelja hrvatske države, te izazivaju reakciju i osudu svih političkih i društvenih snaga Republike Hrvatske", stoji u današnjem priopćenju HVIDRA-e koje je potpisao predsjednik Josip Đakić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙