FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HSLS-a i DC-a predstavila izborni program za Šibensko-kninsku županiju

ŠIBENIK, 3. svibnja 2005. (Hina) - Koalicija Hrvatskesocijalno-liberalne stranke (HSLS) i Demokratskog centra (DC)predstavila je danas u Šibeniku svoja programska načela za predstojećelokalne izbore pod geslom "2000 glasova za 2000 novih radnihmjesta".
ŠIBENIK, 3. svibnja 2005. (Hina) - Koalicija Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i Demokratskog centra (DC) predstavila je danas u Šibeniku svoja programska načela za predstojeće lokalne izbore pod geslom "2000 glasova za 2000 novih radnih mjesta".

Nositelj koalicijske liste za Skupštinu Šibensko-kninske županije, Ante Despot, naglasio je kako ta koalicija, osim na županijskoj razini, na izbore izlazi u gradovima Šibeniku, Kninu, Drnišu, Skradinu i Vodicama, te u većini općina u kojima postoje stranačke organizacije.

Nositelj koalicijske liste za Šibenik, Željko Burić, izvijestio je da se u izborima za šibensko Gradsko vijeće koaliciji priključio bivši šibenski gradonačelnik Ivan Medić sa svojom nezavisnom listom, a podupiru je gradski ogranci Hrvatske kršćansko-demokratske stranke (HKDS) i Hrvatske čiste stranke prava (HČSP).

"Bit našeg programa je razvoj i zapošljavanje", kazao je Burić.

Podsjetio je kako je od 1990. godine u Šibeniku zatvoreno 12.000 radnih mjesta, od čega 9.000 u proizvodnji te procijenio da će bez proizvodnje i uslužnih djelatnosti Šibenik ostati zatvoren u svojim okvirima i osuđen na propast.

Jedan od temeljnih programskih ciljeva koalicije HSLS-a i DC-a u Šibensko-kninskoj županiji je spojiti priobalje sa zaleđem, odnosno turizam s poljoprivredom", kazao je Nikola Rak, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a i drugi na koalicijskoj listi za Županijsku skupštinu.

Predstavnici koalicije zaključili su kako je deset godina nakon oslobodilačkih akcija "Bljesak" i "Oluja" neprimjereno govoriti o tomu da Šibenik zaostaje zbog ratnih šteta.

Nositelj koalicijske liste Ante Despot rekao je da je "izgradnjom autoceste Zagreb-Split država ispunila sve uvjete za razvoj ove regije. Sad je na lokalnim političarima da iskoriste te prednosti. Bez 2 000 novih radnih mjesta Šibensko-kninska županija će za koju godinu nestati i biti priključena Zadarskoj ili Splitskoj", smatra Despot.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙