FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina osumnjičena za špijunažu u švedskom istraživačkom institutu

STOCKHOLM, 9. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sigurnosne službe u Švedskojsumnjiče Kinu da je poslala istraživače u švedski istraživačkiinstitut zbog špijunaže i krađe nedopuštenih informacija, javio ješvedski državni radio u ponedjeljak.
STOCKHOLM, 9. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sigurnosne službe u Švedskoj sumnjiče Kinu da je poslala istraživače u švedski istraživački institut zbog špijunaže i krađe nedopuštenih informacija, javio je švedski državni radio u ponedjeljak.

Citirajući neimenovana agenta švedskih sigurnosnih službi (Sapo), radio emisija Ekot tvrdi da su kineski istraživači pozvani da rade u Švedskoj osumnjičeni da kradu neobjavljene i nedopuštene informacije iz Instituta Karolinska u Stockholmu.

Kineska vlada organizirala je špijunažu, kaže se u emisiji. Jakob Larsson, glasnogovornik Sapoa, izjavio je da ne zna tko je neimenovani izvor.

Sapo redovito upozorava tvrtke i istraživačke laboratorije na opasnost od špijunaže ali nije javno iznio sumnje spram Kine i drugih nacija, inzistirao je Larsson.

Bo Goeran Bodin, novinar od kojeg potiču informacije koje su u ponedjeljak iznesene u emisiji Ekot, kazao je da je neimenovana detektivka Sapoa obavijestila nadležne o razgovoru s Ekotom na temu sumnji protiv Kine.

Direktorica Instituta Karolinska Harriet Wallberg Henriksson priznala je na švedskom državnom radiju da je obaviještena o istrazi koju Sapo provodi o jednom od stranih istraživača u pitanju.

U Francuskoj je 22-godišnja Kineskinja, osumnjičena za "industrijsku špijunažu" dok je bila na praksi u tvrtki za automobilske dijelove Valeo, zatočena je u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙