FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večeras se nastavljaju pregovori Uprave Sljemena d.d. i Sindikata PPDIV-a

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Na poslijepodnevnom sastanku uVladinu Uredu za socijalno partnerstvo - vezano uz rješavanjeproblematike poduzeća Sljeme d.d. Sesvete - predstavnici UpraveSljemena d.d., Sljeme Trgovina i usluge d.o.o. i Sljemena TSH d.o. o.sa predstavnicima Sindikata PPDIV-a, usuglasili su tekst nagodbe ucilju ispunjenja dogovorenih i dospjelih obveza prema radnicima idrugim vjerovnicima, priopćeno je popodne iz vladina Ureda.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Na poslijepodnevnom sastanku u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo - vezano uz rješavanje problematike poduzeća Sljeme d.d. Sesvete - predstavnici Uprave Sljemena d.d., Sljeme Trgovina i usluge d.o.o. i Sljemena TSH d.o. o. sa predstavnicima Sindikata PPDIV-a, usuglasili su tekst nagodbe u cilju ispunjenja dogovorenih i dospjelih obveza prema radnicima i drugim vjerovnicima, priopćeno je popodne iz vladina Ureda.

U vezi s tri preostala otvorena pitanja razgovori predstavnika većinskog vlasnika Finagre, Uprave Sljemena d..d. i pripadajućih društava te predstavnika Sindikata PPDIV-a nastavit će se večeras u 22 sata.

"Tom prilikom razmotrit će se prijedlog u vezi s potrebnim odlukama Nadzornog odbora Sljemena d.d., koje su vezane za financijske odluke i ispunjavanje utvrđenih rokova provedbe radnji utvrđenih nagodbom te u vezi s predloženim jamstvom u vidu ustupanja prava prvenstva hipotekarnog upisa radnicima na nekretninama", navodi se u priopćenju.

Premda se u priopćenju navodi da su ostala tri otvorena pitanja, regionalni povjerenik PPDIV-a Ivo Rogić u izjavi Hini svodi ih na jedno pitanje.

"Pitanje jamstava jedino je važno pitanje koje trebamo riješiti. Mi tražimo kvalitetno jamstvo za naša potraživanja od države ili banaka uz podršku države", rekao je.

Na pitanje kako je došlo do odluke o pregovorima u 22 sata, Rogić je kazao da to prijedlog Ureda za socijalno partnerstvo te da ga sindikat podržava "jer su radnici promrzli i na rubu živaca".

"Imamo volje završiti naš prosvjed, ali ne pošto-poto. Ustrajat ćemo do ispunjenja naših zahtjeva", zaključio je Rogić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙