FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I dalje neusuglašena nagodba između sindikata i Uprave "Sljemena"

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Pregovori predstavnika Uprave"Sljemena" i Sindikata poljoprivrede (PPDIV) o usuglašavanja nagodbe snamjerom ispunjenja dospjelih i dogovorenih obveza prema radnicima idrugim vjerovnicima, nastavljeni su popodne u Vladinom Uredu zasocijalno partnerstvo, no i dalje bez rezultata.
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Pregovori predstavnika Uprave "Sljemena" i Sindikata poljoprivrede (PPDIV) o usuglašavanja nagodbe s namjerom ispunjenja dospjelih i dogovorenih obveza prema radnicima i drugim vjerovnicima, nastavljeni su popodne u Vladinom Uredu za socijalno partnerstvo, no i dalje bez rezultata.

Kako je priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću, "cilj predmetne nagodbe bio bi u ovome trenutku otklanjanje razloga za primjenu stečajnog zakona te u dobroj vjeri namjera najbržeg mogućeg namirenja potraživanja radnika i drugih vjerovnika".

Predstavnici Uprave "Sljemena" i Sindikata PPDIV-a usuglasili su se da se u okviru programa zbrinjavanja viška radnika obračuna otpremnina u iznosu od 6.400 kuna za svaku godinu staža ostvarenu kod poslodavca, odnosno 8.000 kuna za svaku godinu radnog staža za invalide rada, naglašava se u priopćenju.

Takođe se navodi da su "predstavnici Uprave 'Sljemena' prihvatili predloženi sadržaj nagodbe dok su predstavnici Sindikata PPDIV-a ostali pri ranijem stajalištu i traženju jamstava u većoj vrijednosti od ponuđenog fiducijarnog vlasništva na neopterećenim pokretninama društva Sljeme d.d."

"Predstavnici Uprave 'Sljemena' naznačili su da je sva ostala imovina već opterećena od strane drugih vjerovnika te da u ovom trenutku ne postoji mogućnost izdavanja drugih jamstava osim dogovora sa svim vjerovnicima i provedbe moguće nagodbe".

Prema prijedlogu nagodbe određene obveze realizirale bi se prema radnicima od trenutka zaključivanja iste u određenim rokovima, na temelju realizacije ugovora prodaje robne marke, receptura i tehnologije u vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Preostali dio obveza u vezi razlike otpremnina isplatio bi se radnicima u roku od osam dana po uplati određenih sredstava ostvarenih prodajom ukupne imovine, navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Komentirajući nepotpisivanje nagodbe nakon višesatnih pregovora između prestavnika Sindikata pojoprivrede i Uprave "Sljemena" d.d., vezano uz njihove sindikalne zahtjeve, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a Ivica Rogić izjavio je da "dok nema garancija, nema ni nagodbe", dodavši kako se "problem neće riješiti dok Vlada RH ne da garancije".

"Tražili smo kvalitetnu garanciju od vlasnika (Finagre), a nudilo se svašta i sumnje se razbuktavaju. Sindikati su danas došli do saznanja da je garancija koja je nuđena jučer manje kvalitetna jer su zatajili jednu hipoteku na pokretninama koje su nudili", rekao je Rogić.

Naveo je da se u nekim detaljima ipak napredovalo.

"Pri puta smo dogovorili termine isplate. To znači da će zaostale plaće i dio otpremnina biti isplaćene u devet dana od potpisa nagodbe, a ostatak otpremnina u slijedećih 100 dana", izvijestio je regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a Rogić. No, dodao je, "sve to izgleda lijepo, ali pošto još nema garancije, nema ni prave vrijednosti".

Sindikalni povjerenik Rogić najavio je da će pregovori sindikata i Uprave "Sljemena" vjerojatno biti nastavljeni u ponedjeljak.

Radnici "Sljemena" i dalje, već deveti dan nastavljaju svoj prosvjed ispred sjedišta Vlade RH na Markovom trgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙