FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo suđenje Miloradu Dodiku

BANJA LUKA, 9. svibnja 2005. (Hina) - U banjalučkom Osnovnom sudu uponedjeljak je počelo suđenje bivšem premijeru Republike SrpskeMiloradu Dodiku i bivšem ministru financija Novaku Kondiću kojeoptužnica tereti da su zloporabom službenog položaja oštetilirepublički proračun za više od 3 milijuna eura.
BANJA LUKA, 9. svibnja 2005. (Hina) - U banjalučkom Osnovnom sudu u ponedjeljak je počelo suđenje bivšem premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i bivšem ministru financija Novaku Kondiću koje optužnica tereti da su zloporabom službenog položaja oštetili republički proračun za više od 3 milijuna eura.

Prema navodima optužbe Milorad Dodik je u razdoblju između siječnja 1998. i konca 2000. godine, kao premijer RS u više navrata potpisivao odluke koje nisu razmatrane na vladinim sjednicama. Tim aktima odobrene su isplate iz proračuna u korist većeg broja osoba na ime novčanih naknada za razne svrhe.

Bivšeg ministra financija Novaka Kondića optužnica tereti da je potpisivao naloge za isplatu odobrenih sredstava, ne vodeći pri tome nadzor nad namjenskim korištenjem republičkih sredstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙