FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: gospodarski i prometno povezati Zagreb, Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županije

ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici SDP-a na nacionalnoj te narazini grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županijedogovorili su danas niz zajedničkih projekata u svrhu jačeggospodarskog i prometnog povezivanja regije.
ZAGREB, 9. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici SDP-a na nacionalnoj te na razini grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije dogovorili su danas niz zajedničkih projekata u svrhu jačeg gospodarskog i prometnog povezivanja regije.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan je, nakon sastanka u Tomislavovu domu na Medvednici, izrazio uvjerenje da će SDP i nakon izbora ostati na vlasti u Zagrebu i okolnim županijama.

Stoga će stranka, rekao je, imati političku snagu za realizaciju niza planiranih zajedničkih projekata, od osnivanja regionalne razvojne i turističke agencije, do prometnog povezivanja regije.

Čelnici zagrebačke i županijskih organizacija SDP-a posebno su istaknuli projekt uvođenja jedinstvene tarifne unije, koja, objasnili su, podrazumijeva da će đaci, studenti i radnici iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije koji rade i školuju se u gradu Zagrebu, do škola i radnih mjesta putovati jedinstvenim pokazom.

U tu će se svrhu potpisati niz ugovora s lokalnim autoprijevoznicima, a čitavo će područje postati jedna prometna zona, kazao je SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić.

Na sastanku je dogovorena i izgradnja zajedničke spalionice otpada te gospodarske zone u najnerazvijenijem dijelu regije.

Planirane projekte županije će financirati zajednički, a SDP-ovci najavljuju i da će za svoje projekte zatražiti novac iz predpristupnih fondova EU.

Dogovoren je i novi sastanak na istu temu, za mjesec dana, kada će, najavljeno je, SDP izići s prvim konkretnim potezima u regionalnom povezivanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙