FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum Vladimira Bebića i udruge "Virtualna slobodna država Rijeka"- za regiju Liburniju

RIJEKA,20. travnja 2005.(Hina) - Politička stranka "Bebić Vladimir -Treći Hrvatski blok (BV-THB)" i udruga "Virtualna slobodna državaRijeka potpisale su danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore zariječko Gradsko vijeće.
RIJEKA,20. travnja 2005.(Hina) - Politička stranka "Bebić Vladimir - Treći Hrvatski blok (BV-THB)" i udruga "Virtualna slobodna država Rijeka potpisale su danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za riječko Gradsko vijeće.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinstvo rekao predstavnik udruge, koja sve riječi u svom nazivu ispisuje velikim slovima (Virtualna Slobodna Država Rijeka) , Danko Švorinić, oni podupiru listu Vladimira Bebića, a stranka prihvaća zahtjeve udruge te je na svoju listu uvrstila 13 članova udruge.

Švorinić je rekao kako traže da se formira regija Liburnija koja bi se protezala između Istre i Zadra, a kojoj bi Rijeka bila glavni grad. Također su za decentralizaciju svih sadašnjih nadležnosti države, osim vanjskih poslova, monetarne politike i obrane. Traže i povrat starih riječkih gradskih simbola te povezivanje područja od Mošćeničke Drage do Crikvenice u jedinstveni gradski prostor.

Švorinić je rekao da oni Bebićevoj stranci pridonose svježinom ljudi i, kako je rekao, prepoznatljivim brandom "Rijeka-država" koji su u obliku projekta pokrenuli na internetu prije šest mjeseci nudeći zainteresiranima "virtualne putovnice virtualne države Rijeka".

Vladimir Bebić istaknuo je da im je cilj ukinuti, kako je rekao, vlast 50 obitelji, koje Rijekom vladaju 50 godina. U slučaju pobjede na izborima obvezao se, među ostalim, prepoloviti broj nezaposlenih u Rijeci za četiri godine, preseliti rafineriju s Mlake i osigurati besplatne udžbenike svim osnovcima. Program ove stranke nosi naziv "Rijeka država u državi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙