FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: završena konferencija o suzbijanju trgovine ljudima

BEČ, 23. travnja 2005. (Hina) - Prihvaćanjem zaključaka o unapređenjuzajedničke suradnje zemalja u regiji u subotu je u Beču završenameđunarodna konferencija o suzbijanju trgovine ljudima koju jeorganizirao Međunarodni centar za migracijsku politiku i razvoj(ICMPD) od 21. do 23. travnja.
BEČ, 23. travnja 2005. (Hina) - Prihvaćanjem zaključaka o unapređenju zajedničke suradnje zemalja u regiji u subotu je u Beču završena međunarodna konferencija o suzbijanju trgovine ljudima koju je organizirao Međunarodni centar za migracijsku politiku i razvoj (ICMPD) od 21. do 23. travnja.

Uz promicanje međudržavne suradnje zaključeno je da je prigodom izrade nacionalnih programa o suzbijanju trgovine ljudima potrebno napraviti detaljnu analizu stanja, tj. multidisciplinarni pristup toj složenoj problematici. Preporuča se svim državama u regiji da nacrt nacionalnih programa izrađuju na posebno za tu svrhu organiziranim radionicama te da uključe i nevladine organizacije.

Republika Hrvatska predstavila je postignuća u metodologiji rada i izradi nacionalnog programa te aktivnosti u budućem šestomjesečnom razdoblju kao i vođenje i objavljivanje statističkih podataka na web stranici Vladinog Ureda za ljudska prava.

Zaključci sa te konferencije uglavnom se temelje na iskustvima i preporukama RH budući da je ona jedina zemlja u regiji uspostavila učinkoviti sustav na tom području rečeno je na konferenciji.

U zaključcima se također preporuča da svaka pojedina zemlja izradi web stranicu kako bi relevantne informacije o radu institucija na lokalnom i nacionalnom nivou bile dostupne svim korisnicima i povezivanje putem linkova.

"Hrvatska je primjer zemlje koja je najviše postigla, razvila je uspješan model prikazivanja statističkih podataka o žrtvama trgovine ljudima te njihovoj zaštiti" naglasio je predsjedatelj ICMPD Borna Krempler.

Voditelj hrvatskog izaslanstva, predstojnik Vladinog Ureda za ljudska prava i nacionalni koordinator za suzbijanje trgovine ljudima Luka Mađerić ocijenio je konferenciju značajnim korakom u poboljšanju zajedničke suradnje i uspostavi standarda na području suzbijanja trgovine ljudima u svim državama u regiji, sudionicama bečke konferencije: Albaniji, BiH, Bugarskoj, Makedoniji, Moldaviji, Rumunjskoj, Sloveniji, Srbiji i Crnog Gori, a i Kosovo je imalo posebno izaslanstvo na tom skupu.

ICMPD sa sjedištem u Beču posebno se bavi procesom migracijskih kretanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙