FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas: Izbori će se održati prema planu

JERUZALEM, 17. travnja 2005. (Hina/AP) - Palestinski čelnik MahmudAbas je u subotu izjavio kako planira organizirati parlamentarneizbore kako je i predviđeno 17. srpnja, dok radikalni pokret Hamasprijeti da će ponovno razmotriti već ionako uzdrmano primirje sIzraelom ako izbori budu odgođeni.
JERUZALEM, 17. travnja 2005. (Hina/AP) - Palestinski čelnik Mahmud Abas je u subotu izjavio kako planira organizirati parlamentarne izbore kako je i predviđeno 17. srpnja, dok radikalni pokret Hamas prijeti da će ponovno razmotriti već ionako uzdrmano primirje s Izraelom ako izbori budu odgođeni.

Drugi su palestinski dužnosnici, međutim, ostavili otvorenom mogućnost da izbori budu odgođeni dok izraelska evakuacija naselja na pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, čiji je početak predviđen za kraj srpnja, ne bude gotova.

"Ne namjeravamo, a ni ne želimo odgoditi izbore", kazao je Abas.

No Hamas, koji namjerava izaći na ove izbore, sumnja da Abas i njegov pokret Fatah kupuju vrijeme kako bi dobili veću potporu birača.

"Sada postoje neke naznake da Palestinska samouprava namjerava odgoditi izbore", kazao je glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri.

"Ako se to dogodi, Hamas će biti natjeran da preispita svoja stajališta o primirju", dodao je.

Abas i izraelski premijer Ariel Sharon dogovorili su primirje u veljači.

Abasov ministar informiranja Nabil Shaath je kazao kako bi izbori mogli biti odgođeni dok Izrael ne završi povlačenje s pojasa Gaze i Zapadne obale.

"To je pitanje povezano s izraelskim povlačenjem s dijela pojasa Gaze u to vrijeme (srpanj) i bojazni da bi Izraelci mogli otežati ljudima da rade prave izborne kampanje i da imaju pravu slobodu kretanja", kazao je Shaath.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙