FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: HSP ostaje parlamentarna oporba

ŠIBENIK, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) ostatće u oporbi u Hrvatskom saboru i nema namjeru, unatoč spekulacijamakoje se od jučer čuju u javnosti, ulaziti u aktualnu hrvatsku Vladu,niti ju podupirati u parlamentu, rekao je Anto Đapić na konferencijiza novinare danas u Šibeniku.
ŠIBENIK, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) ostat će u oporbi u Hrvatskom saboru i nema namjeru, unatoč spekulacijama koje se od jučer čuju u javnosti, ulaziti u aktualnu hrvatsku Vladu, niti ju podupirati u parlamentu, rekao je Anto Đapić na konferenciji za novinare danas u Šibeniku.

Dodao je kako nakon jučerašnjih događaja u HDZ-u parlamentarna većina vladajuće stranke postaje upitna, što će, po njegovu mišljenju, posebno doći do izražaja najesen na prvom glasovanju o državnom proračunu. Ocijenio je da Hrvatsku sigurno čekaju prijevremeni parlamentarni izbori.

Na novinarsko pitanje da komentira raskol u HDZ-u Đapić je odgovorio kako su zbog najnovijih događaja na gubitku i Branimir Glavaš, ali i HDZ koji je "izgubio jednu karizmatičnu osobu".

"Glavaš ima određenu političku težinu u Slavoniji. Kolika je ona stvarno, pokazat će ovi izbori. U svakom slučaju, ovo je izuzetno neugodna situacija za HDZ, koliko god je Ivo Sanader pokušao umanjiti. S druge strane, HSP ima svoju strategiju pa ćemo predizbornu kampanju voditi kako smo i planirali, kao da se ništa ne događa. Ipak, s obzirom na očekivanu preraspodjelu glasova HDZ-ova biračkog tijela u Slavoniji, moglo bi se lako dogoditi da naša lista za Skupštinu Osječko-baranjske županije, koje sam ja nositelj, dobije najveći broj glasova. Bila bi to prva HSP-ova izborna pobjeda u jednoj hrvatskoj županiji", rekao je Đapić.

Predsjednik HSP-a napomenuo je kako ta stranka na svibanjske lokalne izbore izlazi samostalno u svim hrvatskim županijama, u stotinu gradova i u više od 80 posto općina u Hrvatskoj.

"Imamo 500 lista s više od 6000 kandidata i očekujemo da ćemo u većini sredina imati odlučujuću ulogu u formiranju lokalne vlasti ili ćemo pak biti najsnažnija oporba. U koalicije nismo išli jer zapravo nismo imali s kim. HSP-u je neprihvatljiva situacija u kojoj stranke, koje su oštro suprotstavljene na državnoj razini, koaliraju radi podjele vlasti u lokalnim sredinama. Nadamo se dobrim rezultatima, a o poslijeizbornim koalicijama zasad ne razmišljamo. Jedno sigurno znam, nakon ovih lokalnih izbora hrvatska politička scena zaokrenut će snažno udesno, u pozitivnom smislu. Pritom mislim na vraćanje konzervativnim vrijednostima u društvu i poticanje solidarnosti u svim područjima života", rekao je Đapić.

Na tiskovnoj konferenciji HSP-a danas je predstavljena izborna lista te stranke za Gradsko vijeće Šibenika. Nositelj je bivši šibensko-kninski župan Gordan Baraka, koji je najavio niz programa i projekta za pretpristupne fondove Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙