FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o redefiniranju zapovjedne odgovornosti

POŽEGA,VIDOVCI, 7. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić, odgovarajući na pitanje mogu li najave Haaškog tužiteljstva oredefiniranju tzv. zapovjedne odgovornosti sada utjecati na to da segeneral Gotovina pojavi na Haaškome sudu, rekao je danas kako podupiresve što vodi tome da se utvrdi prava istina.
POŽEGA,VIDOVCI, 7. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić, odgovarajući na pitanje mogu li najave Haaškog tužiteljstva o redefiniranju tzv. zapovjedne odgovornosti sada utjecati na to da se general Gotovina pojavi na Haaškome sudu, rekao je danas kako podupire sve što vodi tome da se utvrdi prava istina.

"To će ići u prilog svakome tko je po zapovjednoj odgovornosti bio u nekakvim poteškoćama i u prilici da odgovara za ono na što nije mogao utjecati, jer (sada) po zapovjednoj odgovornosti odgovara onaj tko je zapovjedio zločin, odnosno tko je znao da je zločin izvršen, a nije pozvao na odgovornost", rekao je predsjednik Mesić.

Ocijenio je kako bi to moglo utjecati na to da se i general Gotovina pojavi na Haaškome sudu ako tako procijeni. "Međutim, mislim da to ne procjenjuje on, nego njegovi savjetnici koji, meni se čini, imaju razloge da ovo traje što duže jer onda i novac ide što duže", izjavio je predsjednik Mesić.

On je danas u Vidovcima, blizu Požege, u probni rad pustio središnji uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Riječ je o investiciji vrijednoj 15 milijuna kuna, koju su zajednički financirali Komunalno poduzeće "Tekija" i Hrvatske vode.

"Europa kroz svoje fondove pomaže da se riješi problematika izgradnje vodovoda i kanalizacije. Nažalost, Hrvatska još nedovoljno koristi iskustva drugih zemalja i premalo koristi te predpristupne fondove. Možda bi zato bilo dobro da gradovi između sebe više koordiniraju, kao i s resornim ministarstvima, te da krenu s korištenjem tih sredstava", rekao je predsjednik Mesić.

Predsjednik Mesić, u sklopu boravka u Požegi, sastao se i sa svojom generacijom požeških gimnazijalaca na zajedničkoj proslavi 50. obljetnice mature. Nakon posjeta Gimnaziji, u zgradi Gradske uprave primio ih je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙