FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: Peti Tadijini dani

GOSPIĆ, 7. svibnja 2005. (Hina) - Peti Tadijini dani, održani danas uGospiću, na kojima je sudjelovalo nekoliko stotina učenika hrvatskihosnovnih škola, od Vukovara do Splita, protekli su u znaku osamdeseteobljetnice stvaralaštva i stote godine života Dragutina Tadijanovića.
GOSPIĆ, 7. svibnja 2005. (Hina) - Peti Tadijini dani, održani danas u Gospiću, na kojima je sudjelovalo nekoliko stotina učenika hrvatskih osnovnih škola, od Vukovara do Splita, protekli su u znaku osamdesete obljetnice stvaralaštva i stote godine života Dragutina Tadijanovića.

O životu i radu toga hrvatskoga pjesnika govorili su akademik Tonko Maroević i predsjednik Uprave "Školske knjige" Ante Žužul.

Susrete učenika, u nazočnosti pjesničkoga barda Dragutina Tadijanovića, otvorio je u ime domaćina ravnatelj gospićke Osnovne škole Milan Štimac.

Peti Tadijini dani održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a osnovnoškolci su se natjecali u literarnom i likovnom stvaralaštvu, povijesti i zemljopisu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙