FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 6. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 6. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SPLIT - Predsjednik Republike Stjepan Mesić, otvarajući danas studentsku konferenciju na splitskom Ekonomskom fakultetu - "Izazovi integracije Hrvatske u EU", rekao je kako će "kada shvatimo da smo svi ravnopravni pred zakonom, u glavama mnogih definitivno biti riješen problem onog odbjeglog umirovljenog generala koji se ukazuje kao glavna prepreka početku naših pregovora s EU". Predsjednik Mesić naglasio je kako je hrvatska budućnost neraskidivo vezana uz Europsku uniju te da moramo što prije prihvatiti norme ponašanja koje tamo vladaju. Studentska konferencija, na kojoj je sudjelovao i šef izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wunenberger, održana je u sklopu obilježavanja Europskog tjedna u Splitu.

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je u ožujku u odnosu na veljaču bio nominalno veći za čak 25 posto, a realno za 23,8 posto, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na ožujak 2004. godine nominalno povećan za 8,1 posto, a realno za 3,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Podaci DZS-a pokazuju i da je promet od trgovine na malo u prva tri mjeseca ove godine bio nominalno veći za 3,9 posto, a realno za svega 0,7 posto u odnosu na promet iz istog razdoblja prošle godine. Značajno povećanje prometa u trgovine na malo u ožujku u odnosu na prethodi mjesec posljedica je rasta prometa u svim djelatnostima. Pritom predvodi maloprodaja tekstila, odjeće, obuće, i proizvoda od kože, s rastom prometa za 50,3 posto.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj u travnju su u odnosu na ožujak bile više za 0,3 posto, a na godišnjoj su razini, u travnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, više za 4,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U prva su četiri mjeseca ove godine proizvođačke cijene više za 4,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Promatrano po glavnim industrijskim grupacijama, rastu proizvođačkih cijena u travnju u odnosu na ožujak pridonio je rast cijena trajnih proizvoda za široku potrošnju od 0,9 posto te energije i netrajnih proizvoda za široku potrošnju, za 0,3 posto.

ZAGREB - Austrijski kulturni forum najavio je bogat kulturni program u svibnju i lipnju koji će se u organizaciji ili suorganizaciji toga foruma održavati po cijeloj Hrvatskoj. U koncertnoj ponudi nalazi se i nastup salzburškog sastava "Crescendo" na Festivalu svetog Marka u Muzeju Mimara 8. svibnja, u Varaždinu će 19. svibnja u sklopu Međunarodnog festivala tradicionalnog jazza gostovati bečka jazz skupina Teddy Ehrenreich Band, a u sklopu Tjedna suvremenog plesa 24. svibnja nastupit će bečka plesna skupina Cie Willi Dorner.

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Polančec predao je danas dvadeset vatrogasnih vozila na uporabu predstavnicima lokalne uprave i samouprave 16 općina i gradova i vatrogasnim zapovjednicima te Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje vrijednih oko 40 milijuna kuna. U tom kontingentu, predanom u Učilištu vatrogastva i zaštite i spašavanja, nalazi se 13 vozila za gašenje šumskih požara i sedam autoljestava za gašenje požara na većim visinama.

ZAGREB - Ministarstvo obrane izvijestilo je danas da će se od 9. do 13. svibnja tijekom vojne vježbe na poligonu zagrebačke vojarne "Borongaj" koristiti manevarsko streljivo i topnički udari. U tom će se razdoblju održati završna vježba taborovanja ročnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙