FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair na pragu pobjede, ali s manjom parlamentarnom većinom

LONDON, 5. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blairna pragu je pobjede na parlamentarnim izborima održanim u četvrtak itrećeg uzastopnog mandata na položaju predsjednika vlade, ali s jakoumanjenom parlamentarnom većinom, koja je sa 161 zastupnika pala na66, pokazuju izlazne ankete nakon zatvaranja birališta.
LONDON, 5. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair na pragu je pobjede na parlamentarnim izborima održanim u četvrtak i trećeg uzastopnog mandata na položaju predsjednika vlade, ali s jako umanjenom parlamentarnom većinom, koja je sa 161 zastupnika pala na 66, pokazuju izlazne ankete nakon zatvaranja birališta.

Izlazne ankete predviđaju da Blairovi laburisti dobivaju 37 posto glasova, oporbeni konzervativci 33 posto, a protivnici Iračkog rata liberalni demokrati 22 posto

Anketa provedena za televizije BBC i ITV predviđa pobjedu, ali s obzirom na neveliku razliku, ostavlja prostor dvojbama u krajnji ishod.

Izlazne ankete nisu vrlo precizan instrument, jer su 1997. i 2001. predvidjele uvjerljive Blairove pobjede, ali su u neizvjesnoj izbornoj utrci 1992. predvidjele pobjedu laburista, što se pokazalo netočnim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙