FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: "odgovoriti s mudrošću" na očekivanja birača

LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Laburistička stranka osvojila jenovi mandat za upravljanje Velikom Britanijom ali mora odgovoriti smudrošću na očekivanja birača, izjavio je u petak britanski premijerTony Blair dan nakon pobjede svoje stranke na parlamentarnim izborima.
LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Laburistička stranka osvojila je novi mandat za upravljanje Velikom Britanijom ali mora odgovoriti s mudrošću na očekivanja birača, izjavio je u petak britanski premijer Tony Blair dan nakon pobjede svoje stranke na parlamentarnim izborima.

"Moramo slušati ljude i odgovoriti s mudrošću i razumno ali bili su posve jasni - željeli su nastaviti s Laburističkom strankom", kazao je Blair čija stranke je osvojila ograničenu apsolutnu većinu u odnosu na prethodne rezultate.

Nakon što su objavljeni rezultati u 574 od ukupno 646 izbornih jedinica, laburisti su osigurali 338 zastupnika, konzervativci 171, liberalni demokrati 53, te ostale stranke dvanaest zastupnika.

Prema ispitivanjima javnog mnijenja laburistička većina u Donjem domu bi mogla iznositi 66 do 80 mjesta, nasuprot 167 nakon glasovanja u lipnju 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙