FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair osvojio svoju izbornu jedinicu, laburisti na putu prema pobjedi

LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blairpobijedio je u svojoj izbornoj jedinici na britanskim općim izborimaodržanim u četvrtak, te je naglasio da očekuje treći "povijesni"mandat zaredom na čelu vlade.
LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair pobijedio je u svojoj izbornoj jedinici na britanskim općim izborima održanim u četvrtak, te je naglasio da očekuje treći "povijesni" mandat zaredom na čelu vlade.

"Ako su, naglašavam ako su predviđanja točna, čini se da je Laburistička stranka po prvi puta u povijesti na putu prema povijesnom trećem mandatu", rekao je Blair nakon proglašenja rezultata u njegovoj izbornoj jedinici u Sedgefieldu na sjeveru Engleske.

"Čini se da su Britanci ponovno željeli laburističku vladu, ali sa smanjenom većinom", dodao je Blair, koji bi trebao postati prvi laburistički čelnik koji je svojoj stranci osigurao tri izborne pobjede zaredom.

Prema trenutnim predviđanjima izbornih rezultata Blairova većina u parlamentu bit će smanjena sa 161 na između 60 i 80 zastupnika.

Nakon što su objavljeni rezultati u 348 od ukupno 646 izbornih jedinica, laburisti su osigurali 253 zastupnika, konzervativci 57, liberalni demokrati 29, te ostale stranke devet zastupnika.

Na prethodnim izborima 2001. godine laburisti su osvojili 412 mjesta, konzervativci 166, a liberalni demokrati 52.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙