FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Times, Guardian, Financial Times: Glasajte za Blaira

LONDON, 3. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ugledni dnevnici Times, Guardiani Financial Times pozvali su u utorak, u zadnji trenutak, britanskebirače da na parlamentarnim izborima u četvrtak povjerenje ukažupremijeru Tonyju Blairu i njegovim laburistima.
LONDON, 3. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ugledni dnevnici Times, Guardian i Financial Times pozvali su u utorak, u zadnji trenutak, britanske birače da na parlamentarnim izborima u četvrtak povjerenje ukažu premijeru Tonyju Blairu i njegovim laburistima.

S ta tri dnevnika, većina britanskog dnevnog tiska sada se, makar i nevoljko, izajsnila za vladajuću ekipu, piše agencija France presse,

"A dosta je dobrih razloga za razočaranje nacije Tonyjem Blairom, no konzervativci koje vodi Michael Howard ne čine se nimalo uvjerljivijom alternativom", piše utjecajni poslovni Financial Times.

Guardian, bez sumnje najbliži laburistima, čekao je zadnji trenutak da se svrsta na stranu laburista.

"Izbore 2005. pamtit ćemo po odlučivanju oko Tonyja Blaira i Iraka. No 5. svibnja neće biti referendum o toj jedinoj odluci, koliko god se ona činilo sudbonosnom niti o osobi koja ju je donijela, koliko god ta osoba bila osporavana", piše nadugačko uvodničar objašnjavajući "taj nesavršen izbor".

Times, koji je podržao konzervativce na europskim izborima 2004., zagovara laburiste, ali priželjkuje da "veću mogućnost odabira na izborima 2009.-2010" pa zato poziva konzervativce da se reformiraju.

Laburiste još podupire najtiražniji list Sun, ali i Daily Mirror (ljevica) te tjednik liberalne opcije The Economist.

Za konzervativce su se opredijelili Daily Mail, Daily Express i Daily Telegraph.

Independent, glasilo lijevog centra, jedno od najstrožih u kritici Blaira od britansko-američke invazije na Irak, nije se izjasnio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙