FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Portorož: održan sastanak komisije za zaštitu Jadranskog mora

LJUBLJANA,5. svibnja(Hina) - U Portorožu je u četvrtak održan sastanakmješovite komisije za zaštitu Jadranskog mora i obalnih područjasastavljene od predstavnika ministarstava za okoliš i prostor Italije,Slovenije i Hrvatske. (Hina) xfl ydgk
LJUBLJANA,5. svibnja(Hina) - U Portorožu je u četvrtak održan sastanak mješovite komisije za zaštitu Jadranskog mora i obalnih područja sastavljene od predstavnika ministarstava za okoliš i prostor Italije, Slovenije i Hrvatske.

Kako je nakon sastanka izneseno na konferenciji za novinare, među ostalim je zaključeno da je potrebno donijeti zajednički plan postupanja s balastnim vodama. Prihvaćen je i plan postupaka u slučaju ekološke nesreće na moru, a donesena je i odluka o osnivanju talijansko-hrvatsko-slovenske eko-regije.

Sporazum o postupcima u slučaju ekoloških nesreća na Jadranu trebao bi biti potpisan na ministarskom sastanku koji će se od 5. do 8. studenog ove godine održati u Portorožu na zasjedanju Mediteranskog akcijskog programa.

Kako je izjavio Mitja Bricelj iz slovenskog ministarstva za okoliš i prostor, na današnjem 6. sastanku mješovite komisije za zaštitu Jadrana bilo je riječi i o pripremi europske strategije o morskom okolišu kojima će Europska komisija državama-članicama preporučiti koordinirani nastup u zaštiti morskih regija, uz poštivanje nacionalnih specifičnosti. Zato je na današnjem sastanku predloženo da Italija, Slovenija i Hrvatska potaknu zajednički nastup jadranskih država i osnutak zajedničke ekološke regije.

(Hina) xfl ydgk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙