FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dogovor o obrani zračnog prostora do kraja godine

LJUBLJANA,14. travnja 2005.(Hina) - Konačan dogovor o obrani slovenskogzračnog prostora bit će donesen do kraja godine, a do tada će ga uokviru NATO saveza i dalje štititi talijanski lovački zrakoplovi,izjavio je u četvrtak zapovjednik glavnog stožera Slovenske vojskeLadislav Lipič nakon susreta s talijanskim kolegom, admiralomGianpaolom di Paolom koji je posjetio slovenske oružane snage.
LJUBLJANA,14. travnja 2005.(Hina) - Konačan dogovor o obrani slovenskog zračnog prostora bit će donesen do kraja godine, a do tada će ga u okviru NATO saveza i dalje štititi talijanski lovački zrakoplovi, izjavio je u četvrtak zapovjednik glavnog stožera Slovenske vojske Ladislav Lipič nakon susreta s talijanskim kolegom, admiralom Gianpaolom di Paolom koji je posjetio slovenske oružane snage.

Lipič je naglasio dobru suradnju slovenskih i talijanskih vojnika u mirovnim operacijama u BiH i na Kosovu, a talijanski admiral rekao je da postoji prostor za suradnju i u drugim državama gdje to bude potrebno.

"Slovenska vojska u svojem je razvitku mnogo postigla", istaknuo je Di Paola, dodajući da razvoj slovenskih oružanih snaga prati i s njima surađuje već desetak godina.

Zaštitu slovenskog zračnog prostora lani je nakon ulaska Slovenije u NATO savez preuzela Italija budući da Slovenija za sada nema svu potrebnu infrastrukturu i zrakoplove za tu zadaću. Lani su se oko te uloge talijanskog zrakoplovstva u nekim političkim krugovima u Sloveniji iznosile politički motivirane rezerve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙