FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 6. do 9. svibnja

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuidućih će dana biti promjenjiva, s izmjenjivanjem povoljnih inepovoljnih razdoblja, što će se odraziti na raspoloženje osobaosjetljivih na vrijeme i kroničnih bolesnika, izvijestio je danasZavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti promjenjiva, s izmjenjivanjem povoljnih i nepovoljnih razdoblja, što će se odraziti na raspoloženje osoba osjetljivih na vrijeme i kroničnih bolesnika, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će biometeorološka prognoza biti povoljna što će podržavati stabilno raspoloženje. Kronični srčani i plućni bolesnici neće imati većih tegoba izazvanih vremenom, a preporučuje im se redovito uzimanje terapije. Reumatski bolesnici mogli bi osjećati bolove, napetost i ukočenost u lokomotornom sustavu, a savjetuje im se da izbjegavaju veća tjelesna opterećenja uz lagane šetnje. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena, a ultravioletno zračenje minimalne jačine.

U subotu će situacija biti relativno povoljna, navečer u laganom pogoršanju. Tijekom dana povoljna bioprognoza utjecat će na dobro raspoloženje, a navečer su moguće manje teškoće sa snom. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Reumatski bolesnici mogli bi osjećati bolove, napetost i ukočenost u lokomotornom sustavu. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje većih tjelesnih opterećenja. Koncentracija peluda drveća u zraku bit će visoka, a peluda trava i korova umjerena. Ultravioletno zračenje bit će niske do srednje jačine.

U nedjelju će stanje biti relativno nepovoljno pa je kod osoba osjetljivih na vrijeme moguće lošije raspoloženje. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Reumatski bolesnici mogli bi osjećati bolove, napetost i ukočenost u lokomotornom sustavu. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje većih tjelesnih opterećenja. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena. Ultravioletno zračenje bit će minimalne jačine.

U ponedjeljak se nastavlja razdoblje relativno nepovoljne prognoze. Kod osoba koje pate od migrene moguće su pojave glavobolja. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Reumatski bolesnici mogli bi osjećati bolove, napetost i ukočenost u lokomotornom sustavu. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje većih tjelesnih opterećenja. Koncentracija peluda drveća u zraku bit će visoka, a peluda trava i korova umjerena. Ultravioletno zračenje bit će minimalne jačine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙