FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza od 22. do 25. travnja

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskojbit će u petak i subotu razmjerno povoljne, dok se u nedjelju iponedjeljek zbog približavanja i prijelaza fronte iznad Hrvatskeočekuje nepovoljan biometeorološki utjecaj, izvijestio je danasDržavni hidrometeorološki zavod.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskoj bit će u petak i subotu razmjerno povoljne, dok se u nedjelju i ponedjeljek zbog približavanja i prijelaza fronte iznad Hrvatske očekuje nepovoljan biometeorološki utjecaj, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

Razmjerno povoljna bioprognoza ne bi u iduća dva dana trebala uzrokovati veće poteškoće kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Zbog hladnog jutra kronični bi bolesnici, a posebice astmatičari i srčani bolesnici, trebali prilagoditi jutarnje aktivnosti. Iako će biometeorološke prilike i u subotu još uvijek biti razmjerno povoljne, meteoropati i kronični bolesnici mogli bi potkraj dana početi osjećati tegobe uzrokovane vremenom. Mogući su razdražljivost i glavobolja, te bolovi na mjestima ranijih ozljeda.

U nedjelju će zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika neki ljudi biti razdražljivi, imati glavobolju ili slabiju koncentraciju. Kronični bi bolesnici zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja trebali izbjegavati dodatne napore.

Razdoblje nepovoljnih prilika nastavit će se i u ponedjeljak, zbog čega su mogući poteškoće sa snom, smanjena koncentracija i slabije raspoloženje. Poteškoće uzrokovane nepovoljnim vremenskim utjecajem mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙