FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 8. do 11. travnja

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskojpreko idućeg će vikenda biti uglavnom nepovoljne, pa bi ljudiosjetljivi na vrijeme i kronični bolesnici mogli imati poteškoćauzrokovanih vremenom, izvijestio je danas Državni hidrometeorološkizavod.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskoj preko idućeg će vikenda biti uglavnom nepovoljne, pa bi ljudi osjetljivi na vrijeme i kronični bolesnici mogli imati poteškoća uzrokovanih vremenom, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U petak bi nepovoljan vremenski utjecaj iznad naših krajeva mogao kod meteoropata uzrokovati glavobolju, razdražljivost i smanjenu koncentraciju te slabije raspoloženje. Poteškoće su moguće i kod kroničnih bolesnika te im se preporučuje da prilagode svoje aktivnosti nepovoljnom vremenskom utjecaju.

U subotu će zbog približavanja ciklonalnog poremećaja biometeorološke prilike u čitavoj Hrvatskoj biti nepovoljne. Meteoropati bi mogli biti razdražljivi te patiti od glavobolje i poteškoća sa snom. Mogući su bolovi na mjestima ranijih povreda. Poteškoće uzrokovane nepovoljnim vremenskim utjecajem moguće su i kod kroničnih bolesnika.

Iako će vremenski utjecaj u nedjelju i dalje biti nepovoljan, poteškoće koje su se javljale prethodnih dana bit će nešto slabije izražene. Još uvijek su mogući slabije raspoloženje, razdražljivost i nervoza. Pritjecanje hladnoga zraka sa sjeverozapada moglo bi stvarati poteškoće kod astmatičara, bronhitičara, reumatičara i bolesnika s anginom pectoris.

U ponedjeljak zbog razmjerno nepovoljnih prilika meteoropati bi mogli imati poteškoće sa snom, biti razdražljivi i slabijeg raspoloženja. Manje poteškoće uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙