FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Djelatnici osječkih Kinematografa nastavljaju sa štrajkom

OSIJEK,5. svibnja 2005.(Hina) - Jedanaest djelatnikai osječkihKinematografa nastavljaju s jučer započetim štrajkom, budući da ninakon današnjeg sastanka s osječkim gradonačelnikom Zlatkom Kramarićemte većinskim vlasnikom, članovima obitelji Guštin, nije postignutorješenje za temeljni zahtjev zaposlenika, isplatu tri i pol zaostaleplaće.
OSIJEK,5. svibnja 2005.(Hina) - Jedanaest djelatnikai osječkih Kinematografa nastavljaju s jučer započetim štrajkom, budući da ni nakon današnjeg sastanka s osječkim gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem te većinskim vlasnikom, članovima obitelji Guštin, nije postignuto rješenje za temeljni zahtjev zaposlenika, isplatu tri i pol zaostale plaće.

Vlasnica tvrtke Milica Guštin kazala je kako se u ovome trenutku radnicima može isplatiti jedna i pol plaća, a Kramarić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jasminka Novak-Kovač ocijenili su kako gradske vlasti mogu pomoći u sufinanciranju nekih filmskih programa, ali da nije realno očekivati ulazak grada u vlasničku strukturu Kinematografa ili isplatu plaća iz gradskoga proračuna.

Direktorica Kinematografa Valerija Vuković istaknula je kako problemi s padom gledanosti u dva osječka kina "Europa" i "Urania", koji iznosi od 60-80 posto, traju već godinu dana, a uz lošu socijalno-ekonomsku situaciju na ovome području postoji i problem piratskoga tržišta.

Sindikalni povjerenik Vlado Rumbak, uz isplatu zaostalih plaća, zatražio je i izradu plana rada tvrtke, a vlasnica Guštin ocijenila je kako nije za zatvaranje kinematografa, ali kako se mora pobrinuti da poduzeće ne posluje s gubitkom te da će se u slučaju nastavka ovakvog stanja možda morati razmotriti ukidanje jednoga kina.

Zaključeno je da predstavnici osječkih Kinematografa upute službeni dopis Gradskom poglavarstvu s prijedlozima za rješavanje sadašnjega stanja, a pročelnica Novak-Kovač predložila im je da o tome razgovaraju i s predstavnicima Osječko-baranjske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙