FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Togo: Faure Gnassingbe prisegnuo

NAIROBI , 5. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Faure Gnassingbe položio jeprisegu kao predsjednik Togoa drugi put ove godine, nakon što jeUstavni sud u utorak potvrdio izborne rezultate koje pripadnici oporbei dalje smatraju namještenima, prenose agencije.
NAIROBI , 5. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Faure Gnassingbe položio je prisegu kao predsjednik Togoa drugi put ove godine, nakon što je Ustavni sud u utorak potvrdio izborne rezultate koje pripadnici oporbe i dalje smatraju namještenima, prenose agencije.

Faure Gnassingbe, 39-godišnji sin bivšeg diktatora Togoa Eyademe Gnassingbea prisegnuo je u srijedu obećavši kako će se tijekom predsjedničkog mandata usredotočiti na "promicanje razvoja, općih dobara, mira i nacionalnog jedinstva zemlje".

Prisega je položena dan nakon što je Ustavni sud Togoa potvrdio rezultate izbora prema kojima je Gnassingbe osvojio 60 posto glasova.

Glavna oporbena stranka čiji je kandidat bio Emmanuel Bob-Akitani dobila je 38 posto glasova. Oporba i dalje tvrdi da rezultati nisu odraz stvarnog stanja, a Akitani je ponovno kazao kako se ne namjerava pridružiti eventualnoj koalicijskoj vladi.

Parlamentarni izbori u Togou trebali bi se održati za nekoliko mjeseci, no oporba opet upozorava da bi i oni mogli biti namješteni.

Prvu prisegu sadašnji predsjednik Togoa položio je nneduko nakon smrti svog oca, kad ga je na čelno države postavila vojske, ali je međunarodna zajednica zatražila poštivanje procedure i provođenje izbora kako bi se potvrdila volje naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙