FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Togo će dobiti vladu nacionalnog jedinstva

ABUJA, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvojica glavnih togoanskihpolitičkih suparnika dogovorila su u ponedjeljak osnivanje vladenacionalnog jedinstva u pokušaju da spriječe novo nasilje nakonnedjeljnih predsjedničkih izbora koji su izazvali krvave ulične sukobediljem Toga.
ABUJA, 25. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvojica glavnih togoanskih političkih suparnika dogovorila su u ponedjeljak osnivanje vlade nacionalnog jedinstva u pokušaju da spriječe novo nasilje nakon nedjeljnih predsjedničkih izbora koji su izazvali krvave ulične sukobe diljem Toga.

"Dogovorili su se da će pobjednik na izborima osnovati vladu nacionalnog jedinstva u kojoj će svi imati udjela", rekao je nigerijski predsjednik Olusegun Obasanjo, koji je bio domaćin sastanka dvojice čelnika u glavnom nigerijskom gradu Abuji.

Obasanjo je ugostio kandidata vladajuće stranke Toga Faurea Gnassingbea i Gilchrista Olympija, koji na izborima nije smio sudjelovati jer od 1992. živi u egzilu, no i dalje je najmoćniji oporbeni vođa u zemlji. Oporba je na izborima kandidirala Emmanuela Akitani-Boba.

U sukobima na ulicama Toga nakon izbora u nedjelju poginulo je najmanje troje ljudi, a deseci su ozlijeđeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙