FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Togo: Stotinjak mrtvih u nasilju nakon izbora 24. travnja

LOME, 29. travnja 2005. (Hina/AFP) - Stotinjak osoba je ubijeno urepresiji prosvjeda nakon predsjedničkih izbora 24. travnja u Togu,rekao je u petak odvjetnik Yawovi Agboyibo, koordinator koalicijeoporbe Toga.
LOME, 29. travnja 2005. (Hina/AFP) - Stotinjak osoba je ubijeno u represiji prosvjeda nakon predsjedničkih izbora 24. travnja u Togu, rekao je u petak odvjetnik Yawovi Agboyibo, koordinator koalicije oporbe Toga.

"U suzbijanju prosvjeda je između 24. i 29. travnja poginulo stotinjak osoba i više od 300 je ranjeno", rekao je na konferenciji za novinare Agboyibo koji je i predsjednik Odbora akcije za obnovu (CAR, oporba).

U Togu od utorka traje nasilje nakon objave pobjede Faure Gnassingbea, kandidata Okupljanja naroda Toga (RPT, na vlasti) s 60,22 posto glasova na predsjedničkim izborima.

Te privremene rezultate osporavaju pobornici Emmanuela Boba Akitanija, jedinog kandidata koalicije oporbe koji se u srijedu proglasio pobjednikom.

Prema službenim i bolničkim izvorima namanje 22 osobe su ubijene vatrenim oružjem i više od 100 je ranjeno od utorka u Lomeu. U petak je Liga za obranu ljudskih prava u Togu navela da je nakon utorka više od 40 osoba poginulo i da ima puno ranjenih i nestalih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙