FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 24. travnja

ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 24. travnja.
ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 24. travnja.

KAIRO - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić položit će u ime Republike Hrvatske vijenac na obnovljenom hrvatskom groblju u nekadašnjem izbjegličkom logoru El Shatt u Egiptu. Uz vojne počasti i vijenac koji će na obnovljenom hrvatskom groblju u El Shattu položiti hrvatski predsjednik, bit će položen i vijenac Arapske Republike Egipta. Na izbjegličkom groblju El Shatt pokopano je više od 800 izbjeglica iz II. svjetskog rata koji su u Egipat evakuirani uglavnom iz Dalmacije.

VATIKAN - Novoizabrani papa Benedikt XVI. održat će službenu inauguralnu misu na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Očekuje se da će tom događaju nazočiti oko 500.000 vjernika, 100.000 samo iz Njemačke, domovine novog pape. Među 160 državnih izaslanstava bit će i hrvatsko predvođeno predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, a u kojem su i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor te pročelnik kabineta Predsjednika Republike Hrvoje Cvitanović.

EREVAN - U armenskoj prestolnici Erevanu obilježit će se 90. obljetnica pokolja Armena na zapadu Turske, kada je, po armenskim podacima, ubijeno 1.5 milijuna Armenaca. Vrhunac svečanosti bit će mimohod 1.5 milijuna Armenaca uz spomenik žrtvama koje su ubijene između 1915. i 1917. godine.

TOGO - U zapadnoafričkoj državi Togo održat će se predsjednički izbori, na kojima je glavni favorit Faure Gnassingbe, sin preminulog dugogodišnjeg predsjednika Gnassingbea Eyadema.

Dežurni urednici:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙