FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Togo: Oporba prosvjeduje zbog izbornih rezultata

LOME, 26. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Pripadnici togoanske oporbenemladeži izašli su u utorak na ulice glavnoga grada Lomea izražavajućinezadovoljstvo nakon što je objavljeno da je pobjednik predsjedničkihizbora održanih u nedjelju Faure Gnassingbe, sin nedavno preminulogautoritarnog čelnika te zemlje, izvijestile su u utorak agencije.
LOME, 26. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Pripadnici togoanske oporbene mladeži izašli su u utorak na ulice glavnoga grada Lomea izražavajući nezadovoljstvo nakon što je objavljeno da je pobjednik predsjedničkih izbora održanih u nedjelju Faure Gnassingbe, sin nedavno preminulog autoritarnog čelnika te zemlje, izvijestile su u utorak agencije.

Skupine nezadovoljnih mladih postavile su blokade na cestama u glavnome gradu, nakon čega je na ulice poslana policija da bi se suzbili eventualni nemiri.

Gnassingbe, čiji je otac Gnassingbe Eyadema umro u veljači nakon što je tom zapadnoafričkom zemljom vladao 38 godina, osvojio je, prema privremenim rezultatima što ih je objavio predsjednik Glavnog izbornog povjerenstva, 60,22 posto glasova.

"Pozivamo stanovnike ove zemlje da pruže otpor ovome režimu koji mora biti svjestan toga da Faurea Gnassingbea nikada nećemo prihvatiti za predsjednika države, jer ni on ni njegov otac izbore u Togou nisu mogli osvojiti na legalan način", rekao je za Reuters predstavnik oporbene stranke Ujedinjene snage za promjene.

Glavni oporbeni kandidat Emmanuel Akitani-Bob, predstavnik šestostranačke koalicije, na nedjeljnim je izborima osvojio 38,19 posto glasova, a izborima se odazvalo 64 posto stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙