FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Majke Srebrenice dočekale Schroedera

SARAJEVO, 3. svibnja 2005. (Hina) - Skupina žena iz udruge MajkeSrebrenice dočekala je, mimo protokola, ispred zgrade PredsjedništvaBiH u Sarajevu, njemačkog kancelara Gerharda Schroedera, što jeiznenadilo i osiguranje ovog posjeta, objavila je u utorak navečerdržavna televizija BiH u izvješću o jednodnevnom boravku njemačkogkancelara.
SARAJEVO, 3. svibnja 2005. (Hina) - Skupina žena iz udruge Majke Srebrenice dočekala je, mimo protokola, ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, njemačkog kancelara Gerharda Schroedera, što je iznenadilo i osiguranje ovog posjeta, objavila je u utorak navečer državna televizija BiH u izvješću o jednodnevnom boravku njemačkog kancelara.

Članice udruge Majke Srebrenice predale su Schroederu plakat na kojem je pisalo da je bolje da razgovara s njima nego sa srpskim članom Predsjedništva BiH Borislavom Paravcem.

One su u kratkom razgovoru sa Schroederom zatražile uhićenje 892 dužnosnika Republike Srpske čija se imena nalaze na popisu osoba osumnjičenih za stradanja Bošnjaka u Srebrenici.

U ljeto 1995. u Srebrenici su srpske snage pod zapovjedništvom odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića ubile preko sedam tisuća Bošnjaka, što se smatra najvećim zločinom od Drugog svjetskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙