FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown rehabilitirao troje smijenjenih u BiH

SARAJEVO,4. svibnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu iHercegovinu Paddy Ashdown rehablitirao je troje bivših dužnosnika kojisu bili smijenjeni zbog ometanja provedbe Daytonskog sporazuma no međunjima nema ni jednog "zvučnog" imena.
SARAJEVO,4. svibnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown rehablitirao je troje bivših dužnosnika koji su bili smijenjeni zbog ometanja provedbe Daytonskog sporazuma no među njima nema ni jednog "zvučnog" imena.

Odluku o početku procesa u kojemu će se preispitati razlozi smjena većeg broja izabranih dužnosnika, Ashdown je objavio početkom ožujka.

Željko Trivan, Marina Deronjić i Branka Dadić prve su tri osobe kojima su ukinute ranije izrečene kaznene mjere a Visoki je predstavnik novinarima u Sarajevu u srijedu kazao da su im već dostavljene odgovarajuće pismene odluke.

Trivan, Deronjić i Dadić istodobno su se potpisima obvezali da će u daljnjem djelovanju poštovati Daytonski sporazum.

Branka Dadić smijenjena je zbog svoje uloge u tzv. "hrvatskoj samopravi" no naknadno je procijenjeno da ona tijekom tih zbivanja nije bila u poziciji donositi bilo kakve bitne uloge niti snosi krivnju za ono što je tada radilo vodstvo HDZ-a predvođeno Antom Jelavićem.

Trivan i Deronjić smijenjeni su zbog ometanja provedbe imovinskih zakona.

Postupak provjere razloga smjena 158 izabranih koji uključuje i ponašanje od trenutka opoziva je u tijeku a imena rehabilitiranih bit će objavljivana kada se za to steknu uvjeti, rekao je Ashdown.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙