FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija odbija zahtjev INA-e za proljetnom redukcijom plina

KUTINA, , 18. travnja 2005. (Hina) - Nadzorni odbor kutinskePetrokemije d.d. na večerašnjoj je izvanrednoj sjednici naložioUpravi Petrokemije da ne prihvati opetovane zahtjeve INA-e zasmanjenjem isporuke plina na 60.000 metara prostornih plina na sat.
KUTINA, , 18. travnja 2005. (Hina) - Nadzorni odbor kutinske Petrokemije d.d. na večerašnjoj je izvanrednoj sjednici naložio Upravi Petrokemije da ne prihvati opetovane zahtjeve INA-e za smanjenjem isporuke plina na 60.000 metara prostornih plina na sat.

Naime, Nadzorni odbor naglasio je kako nikada do sada nije bilo proljetnih redukcija u Petrokemiji, jedinom hrvatskom proizvođaču mineralnih gnojiva.

Istaknuto je kako je dovoljna opskrba plinom pogona Petrokemije strateški važna, jer je, uz proljetnu sjetvu, u ovo doba godine najveća potreba za mineralnim gnojivima.

Petrokemija trenutačno troši oko 78.000 metara prostornih plina na sat, koji joj je osnovna sirovina za proizvodnju mineralnih gnojiva, kako bi isporučila tražene količine za domaće tržište.

Također, rečeno je na izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora Petrokemije, moraju se poštivati dogovorene isporuke dugogodišnim inozemnim kupcima, jer su oni, kao primjerice iz južne Njemačke i sjeverne Italije, u suprotnom zaprijetili otkazivanjem ugovora.

Zaključeno je i da Uprava Petrokemije zatraži od Vlade, njezinog potpredsjednika za gospodarstvo Vladimira Polančeca te ministra gospodarstva Branku Vukeliću, da se što prije pronađe rješenje za plinoopskrbu kutinske Petrokemije o čemu je već razgovarano u ožujku.

Također u zaključcima Nadzornog odbora Petrokemije, uz odbijanje zahtjeva INA-e za redukcijom plina, navodi se i kako je Uprava Petrokemije dužna dati prosudbu financijskih pokazatelja Petrokemije d.d. na bazi godišne potrošnje od 460 milijuna metara prostornih plina, koje nudi INA, a što je za trećinu manje od redovitih potreba Petrokemije.

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. zatražio je i da se procjeni kakve bi posljedice smanjena isporuka plina, odnosno proizvodnja mineralih gnojiva, imala za poslovanje kutinske Petrokemije te za njene zaposlenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙