FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja BASF i Gazproma na iskorištavanju plina u Sibiru

FRANKFURT, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski distributer plinaGazprom i njegov njemački partner, najveća svjetska kemijska kompanijaBASF, zajedno će raditi na razvijanju plinskog polja Yuzhno-Russkoye uzapadnom Sibiru, kazao je glasnogovornik njemačke kompanije.
FRANKFURT, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski distributer plina Gazprom i njegov njemački partner, najveća svjetska kemijska kompanija BASF, zajedno će raditi na razvijanju plinskog polja Yuzhno-Russkoye u zapadnom Sibiru, kazao je glasnogovornik njemačke kompanije.

"BASF i Gazprom žele ojačati suradnju i razviti plinsko polje u zapadnom Sibiru", rekao je, potvrdivši tako izvještaj objavljen u poslovnom dnevniku Handelsblatt.

Gazprom i BASF-ov odjel za plin i naftu Wintershall potpisat će ugovor u ponedjeljak na sajmu u Hanoveru, dodao je.

Procijenjeno je da su rezerve plinskog polja Yuzhno-Russkoye dovoljne za pokrivanje ukupnih njemačkih potreba za plinom u razdoblju od sedam godina. Ugovor će biti težak udarac za njemačkog vodećeg opskrbljivača plinom E.On koji se također natjecao za taj posao. E.On ima 6,5 posto udjela u Gazpromu.

BASF i Gazprom već su surađivali prije mnogo godina putem zajedničke kompanije za prodaju i transport plina Wingas. Dva partnera planiraju sudjelovati i u projektu vrijednom milijardu dolara izgradnje novog plinovoda u Baltičkom moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙