FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: proslava Dana grada

VUKOVAR, 3. svibnja 2005.(Hina) Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća upovodu Dana Vukovara i blagdana zaštitnika sv. Filipa i Jakova,održanoj u Pastoralnom centru sv. Bone, dodijeljena su javna priznanjagrada Vukovara za 2005.
VUKOVAR, 3. svibnja 2005.(Hina) Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu Dana Vukovara i blagdana zaštitnika sv. Filipa i Jakova, održanoj u Pastoralnom centru sv. Bone, dodijeljena su javna priznanja grada Vukovara za 2005.

Medalje grada Vukovara dodijeljene su gvardijanu franjevačkog samostana u Zemunu fra Marku Kuraltu, vukovarskom ortopedu dr. Vladimiru Emediju, kreatoru obuće u Kožnoj obući u poduzeću "Borovu" Vatroslavu Mravuncu i vukovarskom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Također su dodijeljena i druga gradska priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Čestitavši nagrađenima, gradonačelnik Vladimir Štengl ocijenio je kako je u proteklih osam godina Vukovar uveliko napredovao u obnovi i razvoju, t.j. da je "Vukovar postavljen na noge, prohodao je i hoda, a u nekim disciplinama i trči".

U spomen na brojne žrtve stradale u obrani Vukovara 1991. vijence podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, osim izaslanstva grada Vukovara, položila su i izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, stradalničkih udruga iz Domovinskog rata, Područnog ureda OESS-a u Vukovaru, vukovarske Udruge "Hrvatska žena" te redovničkih zajednica grada Dubrovnika.

Otvorivši u dvorcu Eltz izložbu "Sjećanje na Domovinski rat", predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Slavko Jurić naveo je kako je riječ o prvom prikazu do sada prikupljenih predmeta, oružja i zapisa vukovarskih branitelja koji bi svoje mjesto trebali naći u stalnom izložbenom postavu o Domovinskom ratu u Vukovaru.

U okviru obilježavanja u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služena je misa zahvalnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙