FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Istre i Kvarnera: Imamo državu koja liči na modernu koloniju

PULA,1. svibnja(Hina) - Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera BrunoBulić na današnjoj je proslavi obilježavanja Međunarodnog praznikarada, 1. svibnja, na pulskom Trgu Portarata izrazio zabrinutostpoložajem i statusom radnika u Hrvatskoj koji je iz godine u godinusve lošiji.
PULA,1. svibnja(Hina) - Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić na današnjoj je proslavi obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, na pulskom Trgu Portarata izrazio zabrinutost položajem i statusom radnika u Hrvatskoj koji je iz godine u godinu sve lošiji.

"Danas imamo državu koja liči na modernu koloniju i koja je ovisna o drugim državama i njihovim bankama. To je činjenica, sve je ostalo laž", rekao je Bulić.

Ocijenio je da radnici očito još nisu shvatili kakav je to kapitalizam koji vlada u Hrvatskoj, istaknuvši kako to nije kapitalizam kakav je, primjerice, u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj. "To je očito potpuno liberalni kapitalizam južne Amerike, gdje moć novca radi što joj je volja", rekao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

U ime grada Pule skup je pozdravio gradonačelnik Luciano Delbianco a u ime zajednice Talijana predsjednica Skupštine Tamara Brussich.

Izaslanstvo Sindikata Istre i Kvarnera, Grada Pule te zajednice Talijana položilo je potom vijenac na spomenik žrtvama prvosvibanjskih demonstracija iz 1920. godine.

Proslava praznika rada u popodnevnim satima nastavlja se u Šijanskoj šumi gdje će biti upriličen bogat kulturno-zabavni program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙