FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imovina fondova PBZ Investa premašila milijardu kuna

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Imovina pod upravljanjem fondovimaPBZ Investa premašila je krajem travnja ove godine iznos od milijardukuna, odnosno uvećana je u odnosu na početak ove godine za 347milijuna kuna ili 58 posto, kazao je na današnjoj konferenciji zanovinare predsjednik Uprave PBZ Investa Hrvoje Bujanović.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Imovina pod upravljanjem fondovima PBZ Investa premašila je krajem travnja ove godine iznos od milijardu kuna, odnosno uvećana je u odnosu na početak ove godine za 347 milijuna kuna ili 58 posto, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave PBZ Investa Hrvoje Bujanović.

Istodobno je došlo i do povećanja broja klijenata, odnosno ulagatelja za 50 posto, pri čemu je broj klijenata fizičkih osoba povećan za 200 posto, a njihov udio povećan s 9 na 14 posto, kazao je Bujanović.

Uzimajući u obzir da se ukupna imovina investicijskih fondova u Hrvatskoj kreće između 6,5 i 6,7 milijardi kuna, Bujanović je procijenio da tržišni udio šest fondova pod upravljanjem PBZ Investa trenutno iznosi oko 15 posto. Ujedno je najavio i skoro pokretanje novog, dioničkog fonda PBZ Equity, koji će ulagati u hrvatske i dionice na tržištu susjednih zemalja.

Bujanović je kazao i kako bi korporativni sektor trebao iskoristiti snagu investicijskih fondova, odnosno snažan rast imovine izdavanjem korporativnih obveznica, jer potencijala za to ima, posebice kod javnih poduzeća koja bi na taj način mogla financirati svoje velike, primjerice infrastrukturne projekte.

Na današnjoj su konferenciji za novinare predstavljeni i rezultati prve tranše PBZ-ovog štedno-ulagačkog proizvoda 'Protecto'. Planirani iznos prve tranše, od 5 milijuna eura, upisan je 20. travnja, a do zaključivanja tranše, odnosno do kraja travanja ukupni je iznos dosegnuo 6,78 milijuna eura, odnosno 36 posto više od plana.

Bujanović je pritom posebice istaknuo da je oko 80 posto prikupljenog iznosa plasirano na domaće tržište kapitala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙